I LOVE YOU :)

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Wednesday, February 15, 2012

ehh, 7 month? cepat nya masa berlalu :)


15 Feb 2012.
cepat nya masa berlalu kn?
xperasan pn da 7 month, huhuu
just nk cakap,
I love you so much.
semoga hubungan kita kekal hingga akhir hayat.
Aminn :)

Monday, December 5, 2011

posting semester 8.

rase mcm sekejap je mase berjalan,
yelaa, mana x nye ak da habis pn tutorial utk sem8 ni,
next week dah nk start posting balik.
alahaiiii, malas nyee =.='
guess what? aku dpt outstation sem ni.
best sbb dpt kt tempat sndri, x best sbb aku malas nk packing barang, haha!
x jugak la tmpt sndri but at least dlm negeri aku jugak laa.
senang sikit nk balik nty.
10weeks aku posting plus 2 weeks cuti (xmas + CNY)

  • 12.12 - 24.12 #Hospital Taiping
  • 26/12 - 7.1 #Klinik Komuniti Ibu dan Anak (KKIA) Tronoh
  • 9.1 - 21.1 #Hospital Taiping (psychiatric)
  • 23.1 - 28.1 #cuti Chinese New Year
  • 30.1 - 25.2 #mork ward (rasanya time ni myb akn rombak blk posting list)
  • 27.2 - 3.3 #cuti berganti (krismas)

so, mana cuti krismas aku 25hb ni? xdpt cuti kot, kne posting. 1st time xdpt cti krismas, rasa mcm nk mengamuk pn ada. CPU (clinical posting unit) hny bg cti krismas pd student2 Sabahan nd Sarawakian shj sbb dorg celebrate raya tu. nd half of them pn ad yg xdpt cti. actually mcm ni, cuti krismas kteorg nty dianjak ke last week posting. Thats mean, CNY nty mmg akn cuti seminggu nd cuti krismas nty diganti ke last week posting. yg mana dah dpt cuti 25hb ni, dorg xkn dpt cuti da last week posting nty.

xde la cuti panjang krismas nty, baru cadang nk blk ipoh, huhuu. balik tu mmg boleh balik tp balik time weekend jee la cz cuti pn xlama. menyampah betul! time cuti krismas tu aku tgh posting kt KKIA Tronoh. celah mana KKIA tu pn ak x taw. hopefully tmpt tu best laa :) x sabar nk msok psychiatric hosp, even kt hosp Taiping tu bkn la hosp besar mcm kt Hosp Bahagia tu tp dorg ckp environment sana best. clinical instructor pn best. aku rase aku tau kenapa aku x dpt kt Hosp Bahagia tu, sbb dorg tau yg abah aku kje sne kot, haha! klo dpt sne mmg ak x dok hostel la jwbnye, ak dok uma jee, huahua =..= tu psl la dpt jao cket nun kt Taipng tu haa. jadi laa, daripada dpt kt kelantan, terengganu tu, x sanggup aku. mmg xley nk blk lgsg klo dok sne, huhu

tp kalau aku tau yg cti krismas ni x dpt, bagus aku pegi posting kt sarawak lg. best kot. rindu kt org Lawas, hahaa! whatever it is ari sabtu or ahad ni aku da gerak ke Taipng. sumpah mls nk pack barang. anyone? ade sape2 yg rajen x? meh tlg ak pack brg ni haa :) sem ni xbyk sgt procedure kne buat. more to management in ward nd community health. nty kt KKIA tu mst deal ngn pregnancy mother n new born baby. ohh, x sabar rasanyee.

oke laa, smpai sini dlu. klo rajen aku update lg. byee pepps :D

Sunday, December 4, 2011

KENAPA ?



kenapa sy rasa sy makin jauh dgn awk?
kenapa sy rasa kita x macam dulu?
kenapa sy rasa macam awk dah x syg sy?
kenapa perlu sy rasa semua ni?
KENAPA ?

kalau boleh sy nk semakin dekat dgn awk.
kalau boleh sy nk kita happy macam biasa.
kalau boleh sy nk awk sentiasa syg sy.
kalau boleh sy x nk rase perasaan pelik-pelik ni.
BOLEH TAK ?

sayang,
sy takut awk berubah hati,
sy takut awk ade orang lain,
sy takut awk benci sy,
DAN yg paling sy takut,
awk tinggalkan sy.

" start from today, we're finish. done. "
do you really meant it sayang?
sy x rasa benda ni main-main,
sy rasa awk serius.
tolong cakap kt sy benda ni semua x betul.

sayang,
andai takdir jodoh kita x panjang,
sy redha, biarpun pahit utk sy terima.
halalkan semua yg awk pernah bg kt sy sebelum ni.
maaf kn segala kesalahan sy selama ni.
happy sgt dpt kenal ngn awk :)
tp sayang, sy akn cuba sedaya upaya supaya benda ni x jadi.
I hope everything gonna be okay. AMIN
sebab, sy terlalu sayangkn awk.
awk pn tahu tu kn?

"cinta x kejam, tp manusia yg kejam sbb xtaw hargai cinta"
-dialog filem OMBAK RINDU

last words, I Love You Forever.

Truthly,
-Nurul Amyra-

Tuesday, November 29, 2011

Not Feeling Well.

sy demam :(

assalamualaikum guys :)
korang sihat x?
aku ni jee x berapa sihat.
dekat seminggu dah ni.
demam da okay,
just flu + cough ni yg x baik2 lagi, huhuu
start dr malam sebelum ak nk repeat paper science,
malam tu time study ak da start sneezing.
then pagi tu bangun2 je da rse bdn ni panas.
aku x mkn ubt pn cz takut mengantuk time jawab exm nty.
time tgh exam mmg aku la plg bising dlm dewan tu,
x habis2 ngn sneezing and sniffing nyee.
memalu kannn betul :D
so, lps pper habis balik rumah ak just mkn piriton sbb flu ni makin menjadi-jadi,
sampai suara pn jadi sengau.
bila pergi kelas esoknyee mmg kne menganjing la sbb sengau.
sabarr jelaaa :p

hari jumaat tu ak rse mcm da okay,
badan xde la panas sgt,
habis kelas je aku terus balik ipoh,
actually mmg xplan nk blk pn coz krismas nty aku balik jugak,
cuti setakat 2,3 ari malas la nk blk.
tp memandangkan housemate ak mostly balik,
so aku pn rasa mcm nk balik jugak laa.
lagipun my sayangg pn balik, hehee :)
rinduuuuu awk tahu x ?
dlm x sihat tu balik jugak laa sbb syg kn, haha
kononnye wt suprise laa :p
mane la taw bila meet ngn awk terus baik demam ni kn? #poyosss
lps da meet awk pn still x okay lg flu ni,
what the hekkkk ?!
lemas la aku tiap2 malam hidung tersumbat,
nasib ade tiger balm, hahaa
mkn ubt mmg ak malas sbb x jalan pun.
kne ambk double dosage agaknyee,
bia jalannnn terusss :p
flu ni bila mlm je teruk, siang xde sgt.
hohoiiiii, cepat-cepat la ko berambus wahai encik flu.
malas aku nk melayan ko dah.
mengganggu aktiviti harian aku jee.
hikhok =.='
ape lg nk tulis yee?
xde da kot rasenyee.
sampai disini sajee, malas nk membebel pnjang2, haha
ouh yeah, 12/12 ni da start posting.
ohh god, malas nya aku.
klo dpt g sarawak lg kn best :)
till then, chow pepps!
bubbyee.

Friday, November 18, 2011

one in a million


 

Jet setter
Go getter
Nothing better
Call me Mr. been there done that
Top model chick to your every day hood rat
Less than all but more than a few
But i've never met one like you

Been all over the world
Done a little bit of everything
Little bit of everywhere
With a little bit of everyone
But all the girls i've been with
Things i've seen and taste ?

I can be in love
But i just don't know (don't know)
Baby one thing is for certain
Whatever you do it's working
All the girls don't matter
In your presence can't do what you do
There's a million girls around but i don't see noone but you

Girl you're so one in a million
You are
Baby you're the best I ever had
Best I ever had
And i'm certain that
There ain't nothing better
No there ain't nothing better than this

You're not a regular girl
You don't give a damn about your look
Talking about I can't do it for you
But you can do it for yourself
Even though that ain't so
Baby cos my dough don't know how to end
But that independent thing i'm with it
All we do is win baby

I could be in love
But i just don't know (don't know)
Baby one thing is for certain
Whatever you do it's working
All the girls don't matter
In your presence can't do what you do
There's a million girls around but i don't see noone but you

Baby you're so one in a million
You are
Baby you're the best I ever had
Best I ever had
And i'm certain that
There ain't nothing better
No there ain't nothing better than this
Girl you're so one in a million
You are
Baby you're the best I ever had
Best I ever had
And i'm certain that
There ain't nothing better
No there ain't nothing better than this

Timing girl
Only one in the world
Just one of a kind
She mine

Ooh all that I can think about is what this thing could be
A future baby
Baby you're one of a kind
That means that you're the only one for me
Only one for me
Baby (girl) you're so one in a million
You are
Baby you're the best I ever had
Best I ever had
And i'm certain that
There ain't nothing better
No there ain't nothing better than this
Girl you're so one in a million
You are
Baby you're the best I ever had
Best I ever had
And i'm certain that
There ain't nothing better
No there ain't nothing better than this



P/S : thanks sayang for this song :)

Wednesday, November 16, 2011

4 month.

i miss you :)


15th Nov 2011,
nothing special.
cuma nk ckp yg kita dah 4 bulan.
did u noticed that?
hmm, I don't think so.
never mind. not too important to remember right?

sayang,
dalam 4 bulan ni dah macam-macam jadi kn?
dalam 4 bulan ni jugak laa sy belajar mengenali awk.
macam-macam saya rasa.
kadang-kadang best,
kadang-kadang x best.
don't know why,
mainan perasaan agaknya.
tp perasaan syg tu xpernah pudar.

awak,
even awk jauh dr sy,
sesaat pn sy x pernah lupa kt awk.
hari-hari sy sentiasa ada awk,
so, jgn pernah meragui cinta sy ok? wahh :)
sebab sy xde org lain, hanya awk.
tapi, kalau sy dpt taw awk ade org lain,
siap la awk!
jangan ckp sy x warning ye?
hahaaa :p

sayang,
sometimes, dalam syg tu timbul perasaan lain.
bukan benci.
ntah laa, xtaw nk ckp macam mana.
byk sgt persoalan.
yg pelik-pelik pulak tu.
"besediakah sy kalau satu hari nnt awk bakal tinggalkan sy?"
hishh, merepek la aku nih.
harap-harap x jadi la kn?
sy takut.
seriously x ready lagi utk benda-benda mcm ni.
tp kita merancang je kn? yg kt atas tu yg tentukan segalanya.
harap-harap semuanya oke, insyaallah :)

I LOVE YOU.

your sweetheart,
-Nurul Amyra-

Wednesday, October 26, 2011

I'm proud to be a NURSE.

artikel ni jumpe kat internet..pendapat seseorang..
Pernahkah anda terfikir untuk menjadi jururawat? Marilah kita luangkan masa sedikit untuk menjadi seorang jururawat. Amat mudah.

Pertama sekali, sekiranya anda sudah berumah tangga dan mempunyai seorang cahaya mata yang baru dilahirkan, cuba anda bertanya kepada si ibu atau si ayah, sama ada susah atau senang untuk menukar lampin anak pada setiap hari tidak kira siang dan malam.


Kedua, andai kita masih mempunyai kedua-dua ibu bapa, tanyalah pada diri anda andai mereka lumpuh dan tidak berdaya untuk melakukan kerja, di manakah anda pada waktu itu dan apakah yang akan anda lakukan?


Bagaimana anda akan melaksanakan tanggungjawab anda sebagai seorang anak?
Mudahkah kita menjaga seseorang yang lumpuh?

Ketiga, anda seorang lelaki yang gagah perkasa, namun berapa ramai yang gagah bila melihat darah, berapa ramai lelaki di luar sana yang bersedia melihat mayat setiap hari?

Beranikah anda sebagai lelaki sejati merawat pesakit yang 90 peratus nyawa mereka berada di tangan anda.

Andaikan pemergian mereka sudah ditakdirkan, namun anda dipersalahkan oleh ahli keluarga pesakit, bersediakah anda?

Lelaki sememangnya mahir menggunakan mesin, tapi adakah mudah merawat manusia, di antara mesin dan nyawa manusia, yang manakah lebih bernilai?

Senario di atas hanyalah 1/100 daripada tugas seorang jururawat.

Pernahkah anda terfikir betapa sukarnya bekerja sebagai jururawat?

Kerja empat orang, jaga 40 orang dengan pelbagai ragam pesakit.

Doktor bagi arahan saja, yang buat kerja jururawat. Kalau anda tidak percaya pergilah melawat.

Pesakit tahu buat aduan tapi tidak pandai berterima kasih.

Mereka menyelamatkan banyak nyawa, namun orang tidak peduli.

Jururawat bermasalah hanyalah seorang dua, tapi jangan dihukum 80,000 orang jururawat yang lain.

Jururawat dikritik, namun tidak pernah dengar jururawat mengkritik.

Tiada waktu rehat diperuntukkan dalam waktu bekerja, namun mereka tetap bekerja sepanjang masa.

Takut dikritik masyarakat kerana jururawat tidak buat kerja, sedangkan mereka hanya berehat sekejap saja.

Bekerja lebih masa adalah perkara biasa, kalau tidak percaya tengoklah kad perakam masa.

Bukan semua dapat tuntut elaun kerja lebih masa, banyak alasan, banyak masalah birokrasi.

Jururawat hanya tahu bekerja, tetapi mereka masih tidak peka hak mereka sendiri.

Orang kata kalau tidak tahan bekerja jururawat, berhenti saja.

Tapi orang lupa, jururawat manusia biasa, yang mempunyai hati dan jiwa, mempunyai anak-anak dan keluarga.

Anak-anak di rumah juga perlu dirawat dan dijaga.

Kalau semua jururawat berhenti, bersediakah anda menjadi pengganti?

Bolehkah hospital beroperasi? Tanyalah diri tanyalah dengan seikhlas hati.

Masyarakat takut penyakit berjangkit, tetapi jururawat sentiasa terdedah dengan pelbagai penyakit.

Menjaga pesakit banyak tekanan, tapi ramai orang buat tak perasan.

Kerja mereka sungguh luar biasa, tapi orang pandang biasa saja.

Jagalah kebajikan mereka, janganlah sampai mereka berhijrah ke luar negara mencari kerja, kelak kita tidak cukup pekerja.

Jangan pandang sebelah mata bakti mereka, kerja mereka sungguh mulia.

Mereka tidak pandai berkata-kata, cuma tahu bekerja.

Mereka simpan di dalam hati, entah sampai bila boleh didengari.

Kerja mereka sungguh mulia. Tiada jururawat hospital tidak akan berfungsi.

Apakah kebajikan mereka sekarang ini sudah mencukupi?

Hargailah jasa mereka.


P/S : thanks god cause chosen me to be a nurse :)